Ferdig med manus

Nå har jeg blitt ferdig med førsteutkastet til en barnegrøsser. Den veldige tomheten jeg følte da jeg satte siste punktum overrasket meg. Det er ikke noe jeg kjenner etter ei novelle. Da er jeg fornøyd, og i tankene allerede i gang med neste.

Denne gangen føler jeg meg ordentlig vemodig. Man rekker jo å bli mer kjent med karakterene når man skriver mer enn fem, seks sider, så jeg antar det er derfor. Dette manuset er ikke langt, det er faktisk ganske kort om man skal kalle det bok, men det er gjort med overlegg. Den rettes tross alt mot barn som kanskje ikke er fullstendig komfortable med lesing enda, så boken bør ikke virke avskrekkende, slik tykke bøker fort kan gjøre. Kapitlene er relativt korte, så det skal være lettere å komme gjennom på egenhånd, men også greit for en trøtt og sliten mor eller far å lese høyt før sengetid uten at man sovner selv.

Grøsser for barn, ja. Det finnes alt en del av det ute i den store vide verden, men ofte er de rettet mot neste aldersgruppe. Jeg håper jeg ikke har gjort det for skremmende, men heller ikke for kjedelig. Barn er jo så forskjellige og alle har helt forskjellige preferanser, så jeg synes det er vanskelig å avgjøre. Selv vil jeg jo gjerne ha en skikkelig gåsehud grøsser, men jeg ble tidlig herdet i bokverdenen. På den andre siden er det utrolig hva barn får sett på TV og lignende i dag, så for alt jeg vet kan de synes min historie er dødskjedelig.

Vel, det gjenstår å se. Foreløpig er det gjennomlesning og retting av denne historien som står på planen, så ferdig med den er jeg jo ikke. Deretter må jeg bestemme meg for hva jeg skal gjøre med den når jeg lagrer for siste gang.

Det vil si, jeg har også igjen å finne tittel. Nå har jeg forsøkt meg med to forskjellige, og ingen har føltes riktig. Det er en litt ny opplevelse, for vanligvis har jeg tittelen før jeg i det hele tatt begynner på historien. Å, vel, det dukker vel opp noe snart.

- Karoline

#forfatterspire #skrivemamma #barnebok #grøsser #grøssforbarn #bokmanus #skriblerier

5 kommentarer

Den lille Pandaen c:

30.03.2017 kl.21:55

Morsomt at jeg plutselig fant ut jeg hadde deg på fb og :D hehe c:

Fjærpennen

31.03.2017 kl.07:01

Den lille Pandaen c:: Hehehe.. Jeg har deg på Instagram også :-P

Den lille Pandaen c:

31.03.2017 kl.12:19

Haha, gøy c:

Hr. Kreatur

02.04.2017 kl.21:38

Hei! Høres ut som et artig prosjekt! Gratulerer med første runde, det tror jeg er den vanskeligste, det å si seg fornøyd med førsteutkastet, og komme seg videre til finflikkingen. Håper jeg kommer dit en vakker dag :)

Fjærpennen

03.04.2017 kl.07:38

Hr. Kreatur: Jeg prøver egentlig å tenke at jeg ikke trenger være fornøyd med et førsteutkast. Da skriver jeg bare fremover til jeg er ferdig, rett og slett.
Så leser jeg gjennom ganske kjapt, når jeg har slutten ferskt i minne, slik at jeg kan gjøre eventuelle endringer som knytter historien bedre sammen, og SÅ starter flikking, forandring av avsnitt, setninger, og så videre :)
Skulle jeg vært fornøyd med førsteutkastet er jeg redd jeg aldri ville kommet gjennom, da hadde jeg stanset opp hele tiden og gjort endringer underveis som hadde stoppet flyten fullstendig :-/

Skriv en ny kommentar

Fjærpennen

Fjærpennen

28, Nord-Aurdal

Jeg er Karoline. På denne bloggen vil du som stort sett ikke finne lange avhandlinger. Nei, her blir det i hovedsakt korte betraktninger og tanker rundt det jeg holder på med i øyeblikket. Så da vet du det :) Kontakt: karoline.sveen@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits