Jeg inntar utlandet!

Jeg har satt meg som mål å selge ei novelle i måneden dette året. Det gikk kjapt i vasken allerede i løpet av Januar, siden jeg ikke en gang fikk svar på de jeg hadde sendt inn.

I Februar har det gått tregt med novelleskriving. Ikke fordi jeg mangler ideer, men fordi jeg har for mange, og jeg klarer ikke konsentrere meg om å få ut en av gangen. Dessuten har formen vært dårlig, så jeg har nok sovet mye mer enn vanlig også. Skulle tro man fikk tilbake litt energi etter å ha vært sykmeldt i mange måneder, men hey, fordelen med å skrive er at jeg kan gjøre det fra senga/sofaen, og når jeg orker.

Til tross for dette fikk jeg i dag mail fra det danske ukebladet Hjemmet, som jeg sendte noen noveller til i fjor. Fiksjonsansvarlig likte godt alle sammen, men valgte bare ut en av dem hun gjerne ville kjøpe inn. Den ville hun også sende til Hjemmet i Norge, siden de ofte samarbeider med illustrasjoner.

Jeg er helt himmelfallen, jeg hadde aldri i livet trodd jeg skulle få solgt noe til utlandet- du vet, Det Store Utland, men jammen har jeg klart det! Mitt første steg mot verdensherredømme er klart, mohahahahahahahaha!

*kremt, host* Neida, jeg er ydmyk, jeg, men stolt må jeg få lov til å være! :-D Det føles rett og slett ubegripelig!

Dette betyr at Februarmålet er i boks, og klarer jeg å selge inn enda ei novelle nå anser jeg Januar som godkjent også, because that`s how I roll.

Det snodige er at jeg nå står med en ny problemstilling, for jeg ble bedt om å sende en faktura. Dette må jeg bruke et øyeblikk å fundere over, da jeg ikke har ENK. Og, vel, en ting er å sende en faktura i Norge, men hvordan gjør man det til Danmark, hvor de har annen valuta?

Oi, nå svimler det for meg, jeg må tenke!

- Karoline

4 kommentarer

Den lille Pandaen c:

21.02.2017 kl.18:41

Oi! spennende!

Fjærpennen

21.02.2017 kl.20:32

Den lille Pandaen c:: Takk, det synes i hvert fall jeg ;)

Hr. Kreatur

22.02.2017 kl.10:15

Hei! Gratulerer, dette var artig! Jeg har også sendt noen tekster til danmark, men de ble visst for lite snille, så jeg skjønte ikke helt hvordan de helst vil ha dem, og droppet tanken på verdensherredømme ;). For tiden fokuserer jeg kun på én ukebladkontakt, dermed går det mer på det gjevne.

Du fakturerer nok i NOK, og så blir det betalers oppgave å tenke valuta. Men sjekk med dem, de forteller deg nok hvordan det skal gjøres. Hvor formell fakturaen må være vet jeg ikke, jeg har AS og da blir det jo annerledes enn ENK. Jeg bruker conta.no for å fakturere, du kan jo sjekke om du kan bruke det systemet som ENK, det er veldig enkelt å bruke og gir proff PDF-faktura.

Fjærpennen

22.02.2017 kl.15:20

Hr. Kreatur: Hehe, jeg fikk også beskjed om at de andre novellene ikke var snille nok, så jeg antar danskene er mer ømfintlige enn nordmenn ;-)

Conta Faktura kan brukes når man har ENK også, men jeg har i utgangspunktet ikke lyst å registrere foretak enda. Mulig jeg må revurdere det, da jeg i da også fikk spørsmål om jeg kunne sende faktura.

Takk for svar :)

Skriv en ny kommentar

Fjærpennen

Fjærpennen

28, Nord-Aurdal

Jeg er Karoline. På denne bloggen vil du som stort sett ikke finne lange avhandlinger. Nei, her blir det i hovedsakt korte betraktninger og tanker rundt det jeg holder på med i øyeblikket. Så da vet du det :) Kontakt: karoline.sveen@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits