Nytt år, tid for revurdering!

I dag skriver vi for første gang totusenogsytten - 2017. For mange er 1. Januar den ultimate dagen å starte på nytt. Et helt år står ubrukt foran en- de blanke arkene nærmest skriker om å fylles med den ene fantastiske tingen etter den andre.

Selv håper jeg det er det som skjer, for foregående år var ikke spesielt fabelaktig, selv om det absolutt var nok av gode, fine og herlige ting, var det også vonde og vanskelige hendelser som nok trakk lyset ut av mye av det gode.

Jeg har ingen nyttårsforsetter i år, jeg vet det skjer en enormt stor ting i løpet av året, og det meste som skjer kommer til å kretse ganske naturlig om det. Derimot har jeg satt meg et mål, for denne hendelsen gir meg en mulighet jeg ellers ikke ville fått, så frem til da vil jeg jobbe mer målrettet med skrivingen.

Dette bringer meg til revurderingen i overskriften. Tankene kretser lenge og ofte rundt manuset jeg startet på til NaNoWriMo, men da jeg gikk tur i dag innså jeg brått at det må gjøres om på fullstendig. Jo, jeg kan fortsette i samme bane som jeg nå gjør, men da er jeg sikker på at jeg kommer til å ende opp med en historie jeg selv ikke ville orket å lese, og det kan man ikke ha noe av!

Straks den tanken kom til meg løsnet en hel del problemer jeg har hatt med teksten, så jeg tror dette blir helt riktig. Historien blir den samme, det er bare "stemmen" som forandrer seg. Nå gjenstår bare det vanskeligste. Historien utspiller seg i to forskjellige virkeligheter, men med samme hovedkarakter i begge. Jeg må finne en finurlig måte å løse "hoppingen" mellom disse verdenene på, uten at det blir tungt og superrart. Det blir en utfordring, og kanskje trenger jeg noen å kaste ball med for å finne ut av det, men en løsning skal det nok bli!

Jeg planlegger å ha ferdig en form for førsteutkast i løpet av Januar, samtidig som jeg vil gjøre et forsøk på å selge ei novelle i måneden fremover. Da tenker jeg hodet skal ha nok å bryne seg på fremover, men nå vet jeg hva jeg vil, og det gjør det hele så veldig mye lettere :)

Jeg håper alle får et riktig godt nytt år med mye glede og morro <3


Bildet funnet HER

- Karoline

#forfatterspire #bok #nyttår #novelle

2 kommentarer

Hr. Kreatur

03.01.2017 kl.12:42

Hei! Stikker innom for å ønske deg et godt nytt år! Lykke til med alle dine skriveprosjekter, både roman og noveller. En novelle hver måned høres ut som en god plan. Jeg greide ikke det målet i 2016, men prøver igjen i år - det er uansett fint å srekke seg etter noe, selv om ikke tiden alltid strekker til. Stå på!

Fjærpennen

03.01.2017 kl.13:19

Hr. Kreatur: Riktig godt nytt år til deg også! Jeg føler det viktigste nå er å ha et mål, så har jeg i det minste noe strekke meg etter. For å selge ei novelle i måneden må jeg nødvendigvis skrive betraktelig flere, så da har jeg i det minste noe å henge fingrene i (ja, for sånt har jeg visst ikke nok av ellers, hehe).

Så du skal en tur sydover igjen. Du får ha en riktig god og produktiv tur :)

Skriv en ny kommentar

Fjærpennen

Fjærpennen

28, Nord-Aurdal

Jeg er Karoline. På denne bloggen vil du som stort sett ikke finne lange avhandlinger. Nei, her blir det i hovedsakt korte betraktninger og tanker rundt det jeg holder på med i øyeblikket. Så da vet du det :) Kontakt: karoline.sveen@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits